Mobirise review


Brouwers en bieren

 1. Bieren Den Haene - Bierfirma dia al jaren haar eigen unieke recepten op de markt heeft, maar steevast gekozen heeft voor kleinschaligheid en eigenheid.

  Bieren:
  - Trammelantje, 6,5% amber
  - Haanse Witte, 5,5% wit bier
  - Spioenkopje, 5,7% kriek
  - Mong De Vos, 9,2% bruine tripel
  - Vlissegems Blondje, 4,4% blond
  Ontdek Bieren den Haene!
 2. Brouwerij B - Brouwerij B is opgericht in 2016 als bierfirma met haar eigen recepten. In de toekomst is het de bedoeling om onze eigen brouwinstallatie aan te kopen voor grotere volumes. Brouwerij B staat voor:
  B van Bier, Bier met respect voor kwaliteit,
  B van Broers, Broers met een passie
  B van Blankenberge, een stad met een uniek karakter

  Bieren:
  - Real Love 7,5% sterk blond
  - Dark Love, 8,5% sterk bruin

  Ontdek de bieren van Brouwerij B!
 3. De Gijzelse Microbrouwerij - Het woord "Gijzelse" refereert naar het geboortedorp van deze twee oprichters. In de volksmond wordt Gijzenzele al snel vervangen door "Gijzel" vandaar de naam.

  Bieren:
  - 't Gijzelaarke blond, 6,2% blond
  - 't Gijzelaarke tripel, 8,7% blond

  Ontdek de Gijzelse Microbrouwerij!
 4. Brouwerij Biermaeckers - Dieter Van Biervliet ontwikkelde pas recent zijn passie voor het bierbrouwen. Eerder toevallig kwam hij in aanraking met dit product. Maar eens gebeten door het brouwvirus ontwikkelt hij met passie en heel veel gevoel voor smaak verschillende streekbiertjes. Momenteel hebben we 7 soorten : - Moorseles Bukske 6,5° - Bux Blond 6,5° - Bux Amber 6,5° - Bux Gold (blond) 6,5° - Bux Tripel 8,5° - Bux Bruin 7,5° - Bux Blond Session 2,8° Alle bieren worden gebrouwen bij de Brew Society te Heule
  Ontdek Brouwerij Biermaeckers!
 5. Brouwerij Rodanum - Brouwerij Rodanum. Een uit passie geboren en uit de hand gelopen hobby. En sinds 2015 het bedrijf van de Zeeuws-Vlaming Frank Schout. Hij begon met rondleidingen in bierbrouwerij De Halve Maan in Brugge en volgde een opleiding tot zytholoog. Zo kreeg hij de smaak te pakken en begon zijn eigen bieren te brouwen. Batch na batch brouwde hij kleine hoeveelheden. Steeds maar weer zoekend naar nóg beter, nóg lekkerder. En daar was dan uiteindelijk zijn Tripel Jules. Een frisse tripel met een vleugje citrus. Even later volgde de dorstlessende, subtiel gehopte Saison Jane. En daar gaat het zeker niet bij blijven!Een absolute kick en bevestiging dat Brouwerij Rodanum op de goede weg zit, is de winst van de prestigieuze Dutch Beer Challenge in 2018. In de categorie Blond Tripel won de Tripel Jules goud! Inmiddels worden de bieren op vele plaatsen verkocht, ook buiten Zeeuws-Vlaanderen.

  Bieren:
  - Tripel Jules, 8% blond
  - Saison Jane, 5,5% blonde saision

  Ontdek Brouwerij Rodanum!
 6. Jessenhofke - Kuringen, een vredig dorp nabij Hasselt, waar de lokale bewoner in het dorpscafé onder de kerktoren zijn pintje drinkt, waarschijnlijk niet beseffend dat men zich hier in één van de zeldzame gemeenten in Vlaanderen bevindt waar biologische bieren gebrouwen wordt. In de Jessenhofstraat vloeit er al dertien jaar lang biobier uit de brouwketels. De naam van de locatie verklaart meteen waar brouwer Gert Jordens de naam van brouwerij Jessenhofke vandaan gehaald heeft.
  Gert besloot bij aanvang enkel biologische bieren te brouwen, een welbewuste keuze die gebaseerd is op zijn ideologische standpunten. Het opstarten van een biologische brouwerij was niet evident als men weet dat er in België toen slechts één brouwerij was die uitsluitend biologische bieren produceerde.

  Bieren:
  - Jessenhofke TRPL   8,0 %, blond, tripel
  - Jessenhofke BRWN 7,0 %, bruin 
  - Jessenhofke Maya  6,0% blond
  - Jessenhofke RSRV  10,0% donker, quadrupel

  Ontdek Jessenhofke!
 7. Slaapmutske - Dany De Smet: 45-jarige brouwerij-ingenieur en bierliefhebber afkomstig uit Gijzenzele (geboren te Wetteren) nu wonende te Melle. Afgestudeerd in 1992 aan de Hogeschool te Gent. Enkele jaren gewerkt in brouwerij Huyghe uit Melle als kwaliteits-verantwoordelijke en sindsdien werkend als hygiënespecialist in de brouwerijsector. Sinds 1995 ook verbonden aan de Hogeschool Gent (Onderwijs voor Sociale Promotie) voor het lesgeven aan studenten en amateurbrouwers (Brouwerijtechnologie, kwaliteitscontrole brouwerij). Thuis/amateurbrouwer sinds 1992. Stond ook mee aan de basis van de oprichting van de lokale bierliefhebbers-vereniging BLES uit Zottegem.  Marleen Vercaigne: 45-jarige bierliefhebster afkomstig uit Ronse nu wonende te Melle. Heeft de ‘biermicrobe’ overgenomen van haar man en helpt bij de thuisbrouwsels sinds 1992.

  Bieren:
  - Slaapmutske Tripel, 8,1% Blonde tripel
  - Slaapmutske Dry Hopped, 5,4% Blonde pils
  - Witty Nelson 5,5% Witbier

  Ontdek Slaapmutske!
 8. Serafijn - Na een aantal jaren experimenteren begon Achilles Van de Moer in 1999 thuis bieren te brouwen in zijn eigen microbrouwerij. De bieren noemde hij “Serafijn”.[1] Intussen worden de bieren niet meer thuis gebrouwen, maar in De Proefbrouwerij in Lochristi. Alle bieren zijn van hoge gisting, met hergisting in de fles.

  Bieren:
  - Serafijn 6, 6,2% Amber
  - Serafijn Donker, 8% Donker
  - Liter van Pallieter, 8% Tripel Blond

  Ontdek Serafijn!
 9. Lupulus - De toenmalige Brouwerij Lupulus zag het daglicht in 2004. Oorspronkelijk diende de brouwerij enkel om de aanpalende bistro van het nodige bier te voorzien, maar al snel werd duidelijk dat Lupulus te bijzonder was om ter plaatse te houden. In 2007 kwam Lupulus Blond officieel op de markt, zowel op vat als in de kenmerkende champagneflessen. Van in het begin was het streefdoel van de brouwers : bier brouwen waar je het respect voor de Belgische traditie in proeft, maar dat tegelijk een nieuw en uniek verhaal brengt op vlak van smaak en aroma’s. En dit gebrouwen met behulp van de meest moderne en vooruitstrevende brouwinstallaties. De brouwerij werd opgericht binnen de omheining van een schitterende Ardense hoeve uit de 19e eeuw, idyllisch gelegen in het groen en omringd door een stroom zuiver en vers water. Dit uitzonderlijke kader kan alleen maar inspirerend werken en zo ontstonden de Lupulus bieren. Een prachtig huwelijk tussen Ardense traditie en hypermoderne brouwtechnologie.

  Bieren;
  - BLOND op vat, 8,5% blond
  - BRUIN op vat , 8,5% bruin
  - HIBERNATUS fles, 8,5% blond
  - ORGANICUS fles, 8,5% blond, bio
  - HOPERA fles, 6% amber

  Ontdek Lupulus!
 10. Gentse Microbrouwerijen
  Erwin Plancke geboren en getogen Blankenbergenaar verhuisde naar Gent en is daar actief in de Gentse Biercultuur. Hij brengt enkele bieren mee van microbrouwerijen.

  Bieren:
  - Uma is Ipa (Dok Brewing Company)
  - NI08 (Brouwbar)
  - L 'Arogante (L'arogante)
  - Angrboda (Blood orange Ipa, Totem)
  - Ne Veurevechter (De Laatste Drinker)
 11. Malheur - Malheur bieren zijn edele, levende bieren, met hergisting op fles en op vat. Ze ondergaan een smaakevolutie en bijgevolg ook een positief verouderingsproces.

  Bieren:
  - Malheur 6, blond
  - Malheur 8, blond
  - Malheur 10, blond
  - Malheur 12, bruin
  - Novice Black

  Ontdek Malheur!
 12. Stand 't Scarphoutertje Bierproefclub

  Op deze stand kan je koffie, thee, frisdranken en onderstaande champagnebieren verkrijgen.

  Bieren:
  - Malheur Brut
  - Deus
  - ...
Mobirise
Adres

vzw 't Scarphoutertje BPC
J. Soetestraat 47
8370 Blankenberge