free web creator


Brouwers en bieren

 1. 't Hoppegeluk - Brouwerij ’t Hoppegeluk zorgt voor artisanaal gebrouwen natuurlijke bieren, waarin getracht wordt het aroma van de gebruikte Belgische kwaliteitshoppen zoveel mogelijk naar voor te brengen. De bieren worden gebrouwen met alleen natuurlijke grondstoffen, zonder toevoeging van additieven. 
  Ontdek de bieren van 't Hoppegeluk!
 2. Brouwerij B - Brouwerij B is opgericht in 2016 als bierfirma met haar eigen recepten. In de toekomst is het de bedoeling om onze eigen brouwinstallatie aan te kopen voor grotere volumes. Brouwerij B staat voor:
  B van Bier, Bier met respect voor kwaliteit,
  B van Broers, Broers met een passie
  B van Blankenberge, een stad met een uniek karakter
  Ontdek de bieren van Brouwerij B!
 3. Brouwerij Het Anker - Deze brouwerij verwierf internationale bekendheid. Er wordt naar meer dan 30 landen geëxporteerd en de bieren worden wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen. 
  Ontdek de bieren van Brouwerij Het Anker!
 4. D'oude Maalderij - Brouwfirma D'Oude Maalderij werd gesticht in 2011 te Koolskamp. Op een plaats waar decennialang graan gemalen en gemengd werd ontstonden de eerste brouwsels in een kleine brouwinstallatie. 4 vrienden, liefhebbers, bierproevers en ex-Lichterveldenaren sleutelden er nachtenlang als obscure alchemisten aan nieuwe recepturen.
  Ontdek de bieren van D'oude Maalderij!
 5. Tripel V - Wij, Willem en Ward, hebben het geluk gehad om onze jongensdroom te kunnen waarmaken. Voor ons eindwerk hebben we een bier mogen brouwen. Dit eerste brouwsel hebben we laten proeven en het viel in de smaak! Zoveel positieve reacties motiveerden ons om verder te gaan met ons bieravontuur. We bekeken de mogelijkheden, pasten het recept nog een beetje aan en besloten om er nu écht aan te beginnen. Het resultaat is Tripel V.
  de bieren van Tripel V!
 6. De Laatste Drinker - Deze brouwerij heeft het tot missie gemaakt om bestaande bierstijlen te innoveren.  Een brouwer met een voorliefde voor Amerikaanse en Engelse stijl bieren, maar die zijn Belgische roots ook zeker niet verloochend.
  Ontdek de bieren van De Laatste Drinker!
 7. Warmenbol - Sinds voorjaar 2014 is Paul Warmenbol begonnen met bierbrouwen als hobbybrouwer. Als architect was hij onder meer in contact gekomen met De Struise Brouwers in Oostvleteren. Eigenlijk begon het al in 2009 door een opdracht aan te nemen voor de oude brouwerij Feys-Callewaert in Beveren aan de Ijzer, die al van in de zestiger jaren geen bierproductie meer had. En geïntrigeerd door het brouwproces dan maar zelf is gaan brouwen.
  Ontdek de bieren van Warmenbol!
 8. Brouwerij Henricus - Deze brouwerij werd in 2013 opgericht door Mathias van den Poel. Het eerste jaar werden van zijn recepten meteen 800 hectoliter gebrouwen en de ambitie is om elk jaar fors te groeien.
  Ontdek de bieren van Brouwerij Henricus!
 9. Den Houten Molen - In december 2013 werden we verkozen tot Beste hobbybrouwer van Vlaams-Brabant.
  Ontdek de bieren van Den Houten molen!
 10. Malheur - Malheur bieren zijn edele, levende bieren, met hergisting op fles en op vat. Ze ondergaan een smaakevolutie en bijgevolg ook een positief verouderingsproces.
  Ontdek de bieren van Malheur!

't Hoppegeluk

 Brouwerij ’t Hoppegeluk zorgt voor artisanaal gebrouwen natuurlijke bieren,
waarin getracht wordt het aroma van de gebruikte Belgische kwaliteitshoppen zoveel mogelijk naar voor te brengen.
De bieren worden gebrouwen met alleen natuurlijke grondstoffen, zonder toevoeging van additieven.

Driope 6

Bierkleur: Blond
Alc.: 6°
Omschrijving:
Dit lekker verfrissend zomerbiertje heeft een stevig hoppige neus en afgeronde smaak vol citrus toetsen.
Dit bier wordt ge-dry-hopped om nog meer het aroma van de kwaliteitshoppen ten volle te benutten.

Driope 8

Bierkleur: Bruin
Alc.: 8°
Omschrijving: 
Een zeer pittig biertje, scherp op de tong, met een bijzondere nasmaak die lang blijft nazinderen. De 3 hopvariëteiten zorgen voor de zachte bitterheid en het uitgsproken hoparoma, met opvallende citrus-toets. Door middel van dry-hopping (toevoegen van extra hop in de lagertank) wordt het aroma van de hop nog extra benut.
De gebruikte hop is van hoogste kwaliteit en wordt geteeld bij Belgische hoppeboeren.

Driope 10

Bierkleur: Donker bruin   
Alc.: 10°
Omschrijving:
Een hoppige Quadrupel met zwaar alcoholgehalte (10 % Vol.) met vol aroma van chocolade en caramel, met weinig restsuikers. Eveneens gebrouwen met 3 hopvariëteiten van hoogste kwaliteit, geteeld bij Belgische hoppeboeren. 

Mobirise

Brouwerij B

Brouwerij B is opgericht in 2016 als bierfirma met haar eigen recepten.
In de toekomst is het de bedoeling om onze eigen brouwinstallatie aan te kopen voor grotere volumes.
Brouwerij B staat voor:
B van Bier, Bier met respect voor kwaliteit,
B van Broers, Broers met een passie
B van Blankenberge, een stad met een uniek karakter

Real Love

Bierkleur: Blond
Alc.: 7,5°
Omschrijving:
Fruitige en kruidige toetsen in neus en smaak met een pittige bitterheid die ook terug komt in de afdronk.

Dark Love

Bierkleur: Donker Bruin
Alc.: 8,5°
Omschrijving: 
Een volledig nieuw bier die je op het Blankenbergs Bierfestival kan proeven. Kruidige geur met koffiegebrande toetsen. Zoet van smaak met een koffie en chocoladebitterheid.

Mobirise

Brouwerij Het Anker

 Deze brouwerij verwierf internationale bekendheid.
Er wordt naar meer dan 30 landen geëxporteerd en de bieren worden wereldwijd gelauwerd.
Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen.

Gouden Carolus Tripel

Bierkleur: Blond
Alc.: 9°
Omschrijving:
Dit bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de Ridders van het Gulden Vlies in 1491. Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak, zal dit bier u bekoren: op fles gerijpt, uitsluitend van bleke mout bekomen, hoog gegist en 100 % natuurlijk. Met een volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij een evenwichtig hoppen.

Gouden Carolus Classic

Bierkleur: Donker  
Alc.: 8.5°
Omschrijving: 
Dit “Groot Keizersbier” wordt nog steeds in de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen. Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon.

Gouden Carolus Xmas

Bierkleur: Donker   
Alc.: 10.5°
Omschrijving:
Meer dan 35 jaar lang hebben we het kerstbier moeten missen, maar in 2002 werd de traditie in ere hersteld en brouwen we opnieuw de Gouden Carolus Christmas. Het bier typeert zich als een sterk, karaktervol donkerbruin bier met 10,5% alc.vol. Dit bier wordt reeds in augustus gebrouwen en rust daarna enkele maanden om tot een optimaal smaakevenwicht te komen. Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een klasse apart, een bier van wereldniveau.

Maneblusser

Bierkleur: Blond    
Alc.: 5.8°
Omschrijving: 
Brouwerij Het Anker besloot voor de Mechelaars een vlot drinkbaar stadsbier te brouwen, dat toch voldoende pit in zich heeft om met volle teugen van te genieten. Er werd gekozen voor de Maneblusser: een blond bier van 5,8% alc. vol. met een licht citrus aroma en een fijne afdronk, gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting.


Mobirise

Maneblusser Wit

Bierkleur: Wit  
Alc.: 5.4°
Omschrijving: 
Maneblusser Wit is een fris fruitig tarwebier dat werd gekruid met koriander en citrusvruchten. De lichtblonde troebele kleur doet denken aan zomerse graanvelden. Een ideale dorstlesser die iedereen kan bekoren!

Indulgence Botanik
Limited edition 2017

Bierkleur: Blond
Alc.: 8.5°
Omschrijving: 
Gouden Carolus Indulgence [Indulgence, zn., \in-’dәljәn(t)s\ Engels voor bron van vermaak, genot, verwennerij] is een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. Deze ‘Indulgence’ brouwsels zijn exclusieve verrukkingen om van te genieten op speciale momenten of te delen met bijzondere mensen.

Botanik is de 3de smaakexpressie uitgegeven onder dit label. Hiervoor werd een blond speciaalbier gebrouwen met gerst en tarwe. Tijdens de rijping werd bij dit brouwsel een selectie van 4 natuurlijke kruiden toegevoegd: vlierbloesem, engelwortel, kruidnagel en rozemarijn. Een verrassend aangenaam boeket!

Cuvee van de Keizer whisky infused

Bierkleur: Donker 
Alc.: 11.7°
Omschrijving: 
Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. Een keizerlijk brouwsel om te koesteren.

Boscoli
fruitbier

Bierkleur: Rood  
Alc.: 3.5°
Omschrijving: 
Foodies en lekkerbekken onder ons weten wat een ‘coulis’ is en weten hoe dat smaakt. Deze gastronomische term voor een sausje op basis van vers fruit, heeft ons aan het dromen gezet.
Aangemaakt met witbier als basis en verrijkt met natuurlijk vruchtensap is Boscoli een fruitig bier voor de mooie dagen, de mooie terrassen, de mooie ogen.

D'oude Maalderij

 Brouwfirma D'Oude Maalderij werd gesticht in 2011 te Koolskamp.
Op een plaats waar decennialang graan gemalen en gemengd werd ontstonden de eerste brouwsels in een kleine brouwinstallatie.
4 vrienden, liefhebbers, bierproevers en ex-Lichterveldenaren sleutelden er nachtenlang als obscure alchemisten aan nieuwe recepturen.

Quantelaar

Bierkleur: Bruin 
Alc.: 8°
Omschrijving:
Qantelaar is een ongefilterd bier van hoge gisting met smaakevolutie en hergisting op fles. Het is een donkerbruin bier met zacht robijnrode schijn. Het heeft een rijk aroma van drop, zoethout, gedroogd fruit en caramel. Smaakpalet en body zijn complex met toetsen van gebrande mout, caramel, gedroogd fruit, drop, chocolade en een subtiele hopbitterheid. Samen met de romige textuur en de lange lichtzoete en gebrande afdronk zorgt dit bier voor een unieke belevenis.

Redenaar

Bierkleur: Blond 
Alc.: 5.5°
Omschrijving: 
Net zoals bij de creatie van Qantelaar werd hier gebruik gemaakt van het concept om een natuurlijk en artisanaal bier te ontwikkelen met veel smaken en aroma'
waarbij evenwicht een van de belangrijkste factoren was. Zodoende kwam dit donkerblond en troebel bier ter wereld
na een combinatie van 6 mouten en 3 hopvariëteiten.

Terwijl de volmondige zachte moutige smaken,
die primeren in de hoofdsmaak,

Farang

Bierkleur: Blond
Alc.: 8.5°
Omschrijving:
De Farang is een Thaise stijl Tripel.
Waar er Galanga is aan toegevoegd (een thaise versie van gember) de kruidigheid stimuleert.

Hop the brewer

Bierkleur: Blond
Alc.: 6°
Omschrijving: 
Is een bier dat werd gemaakt voor het 11de Zythos bierfestival. Het doel van dit bier is om je te laten genieten van haar bitterheid gecombineerd met een gevoelig aroma van hoppe en een hopbittere afdronk.

Mobirise

Tripel V

Wij, Willem en Ward, hebben het geluk gehad om onze jongensdroom te kunnen waarmaken. V
oor ons eindwerk hebben we een bier mogen brouwen.
Dit eerste brouwsel hebben we laten proeven en het viel in de smaak!
Zoveel positieve reacties motiveerden ons om verder te gaan met ons bieravontuur.
We bekeken de mogelijkheden, pasten het recept nog een beetje aan en besloten om er nu écht aan te beginnen.
Het resultaat is Tripel V.

Tripel V

Bierkleur: Blond
Alc.: 8,3°
Omschrijving:
Tripel V is een fris bier met sprankelende afdronk en gekruid met koriander. Hij is licht gehopt met magnum en styrian goldings. De stevige schuimlaag is een van zijn grootste troeven!

Mobirise

De laatste drinker

Deze brouwerij heeft het tot missie gemaakt om bestaande bierstijlen te innoveren.
Een brouwer met een voorliefde voor Amerikaanse en Engelse stijl bieren, maar die zijn Belgische roots ook zeker niet verloochend. 

Ne Veurvechter

Bierkleur: Blond
Alc.: 8.5°
Omschrijving:
Ne Veurvechter is donkergoud in kleur met volle mout- en hoparoma’s, die u bij het openen van de fles reeds tegenmoet komen. De smaak van rijke caramelmout en een subtiel zoetje zorgen voor een stevig, full-body bier. De Belgische en Amerikaanse hoppen voegen de florale- en citrusaroma’s toe die met hun aangename bitterheid het bier perfect in balans brengen.

Mobirise

Warmenbol

Sinds voorjaar 2014 is Paul Warmenbol begonnen met bierbrouwen als hobbybrouwer.
Als architect was hij onder meer in contact gekomen met De Struise Brouwers in Oostvleteren.
Eigenlijk begon het al in 2009 door een opdracht aan te nemen voor de oude brouwerij Feys-Callewaert in Beveren aan de Ijzer, die al van in de zestiger jaren geen bierproductie meer had.
En geïntrigeerd door het brouwproces dan maar zelf is gaan brouwen.

Liza

Bierkleur: Blond
Alc.: 9°
Omschrijving:
een pittige biohoningtripel van 9,0 % ALC van gerstmout, haver en mais en enkele krachtige kruiden die samen met de twee hoppen aan deze blonde tripel een korte bitterheid geven die overgaat in een nasmaak van honing.

Single

Bierkleur: Blond
Alc.: 6,2°
Omschrijving:
Een bioblondje van 6,2 % ALC, volmoutig jeugdig biertje van één gerstmout, één hop, één gist en putwater met licht-bittere en honingnasmaak

Trinkel

Bierkleur: Blond  
Alc.: 8°
Omschrijving:
Een vlotte blonde biospelttripel van 8,0 % ALC.
gebrouwen met gerstmout, speltmout, kamut en haver en enkele prachtige kruiden die samen met de hoppen en de dry-hopping aan deze blonde
verfrissende tripel een zachte bitterheid geven. Dit bier is lichtjes troebel, want het blijft een witbier met spelt en kamut aan oertarwe verwant.
 

Mobirise

Zwarte Madam / Blackout xxx

Bierkleur: Zwart
Alc.: 9.3°
Omschrijving:
een aardedonkere biostout van 9,3% ALC gebrouwen met gerstmout, roggemout, haver en een drietal biohoppen uit de streek van Poperinge.
De diverse gebrande moutsoorten geven toetsen van karamel, rozijnen, noten, honing, chocolade en koffie.
een deel van de verkoopprijs gaat naar ondersteuning
van natuurproject De Groene Vallei in Vlaams Brabant.

Bessy

Bierkleur: Donkerbruin 
Alc.: 12°
Omschrijving:
Een biofruitbier van 5,0 % ALC, ongezoet en een tikkeltje zurig, roodbruine fruitige dorstlesser op basis bosbessen en gerstmout 

Brouwerij Henricus

 Deze brouwerij werd in 2013 opgericht door Mathias van den Poel.
Het eerste jaar werden van zijn recepten meteen 800 hectoliter gebrouwen en de ambitie is om elk jaar fors te groeien. 

Paljas Blond

Bierkleur: Blond
Alc.: 6°
Omschrijving:
Paljas blond is een traditioneel ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting op fles.
Het bier is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en de 4 verschillende hoppen zorgen voor een karaktervolle smaak en een uitgesproken fris aroma.

Paljas Bruin

Bierkleur: Bruin 
Alc.: 6°
Omschrijving: 
Traditioneel Belgisch bruin bier van hoge gisting met hergisting op fles. Een droger vlot drinkend speciaal bier gemaakt met donkere mouten en 4 hoppen die zorgen voor een rijke smaak. Bevat gerstemout.

Paljas IPA

Bierkleur: Blond 
Alc.: 6°
Omschrijving:
Paljas Indian Pale Ale is gebrouwen met 100% pale mouten. De 4 geselecteerde hoppen (Tomahawk, Cascade, Saaz and Amarillo) geven een fris hoppig aroma en een bitterheid van 35 IBU. Deze uitgebalanceerde IPA is droog gehopt met de speciale Nelson Sauvin & Hallertau Blanc, waaruit smaken als Sauvignon Blanc komen.

Paljas Saison

Bierkleur: Blond
Alc.: 6°
Omschrijving: 
Paljas Saison is een zomers degustatie bier van hoge gisting en hergisting op de fles. De typische Saison gist zet alle suikers om waardoor dit een zeer vlot drinkbaar bier is. Het gebruik van tarwe en speciaal geselecteerde hoppen zorgt voor extra frisheid. Dit bier is dan ook 3 keer gehopt onder meer met de Citra hop, dit geeft een extra fruitige citrus toets aan dit heerlijke licht blonde bier.

Mobirise

Den Houten Molen

In december 2013 werden we verkozen tot Beste hobbybrouwer van Vlaams-Brabant.

Rangsken

Bierkleur: Blond
Alc.: 7.5°
Omschrijving:
Vrij gemout van geur, met een fijne koriandertoets en een zacht ‘groene’ hopgeur. Gemout en floraal gehopt van smaak, met een accent van koriander, een zachte bitterheid en een zeer subtiele zoetige toets die voor een zekere volmondigheid zorgt. Zacht van smaak, met een vrij droog einde en nasmaak.

Mobirise

Malheur

Malheur bieren zijn edele, levende bieren, met hergisting op fles en op vat.
Ze ondergaan een smaakevolutie en bijgevolg ook een positief verouderingsproces.

Malheur 6

Bierkleur: Blond
Alc.: 6°
Omschrijving:
Dit speciale goudblonde doordrinkbier bevat 6% volume alcohol, met hergisting op fles. Door zijn subtiel karakter valt dit bier bijzonder in de smaak bij kenners die het milde, kruidige en citrische Saaz-hoparoma weten te appreciëren.

Malheur 10

Bierkleur: Blond
Alc.: 10°
Omschrijving: 
Malheur 10° wordt ook nog Malheur Millennium (MM) genoemd. MM staat als Latijnse cijfer voor het jaar 2000. Dit bier werd namelijk in het jaar 2000 op de markt gebracht.
Bier connoisseur Michael Jackson (The Beer Hunter (www.beerhunter.com) omschrijft het aroma van de blonde Malheur 10° als "rozenachtig perzik met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Het bier heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rijke honingtextuur, olieachtig ook, met behoorlijk wat body en een bitterachtige, zure toets in de warme afdronk. “ Kortom dit blond degustatiebier dat 10% volume alcohol bevat, brengt bierliefhebbers van over de hele wereld in vervoering.

Malheur 12

Bierkleur: Quadruppel - donker
Alc.: 12°
Omschrijving:
De Malheur 12°, met zijn 12% volume alcohol en zijn diep roodbruine kleur, is het kroonjuweel in de familie van de Malheur-kwaliteitsbieren. Dit roodbruine bier geeft een prachtig boeket van kruiden en rijke hopbloemen vrij en heeft een ronde, volle smaak. Neem rustig de tijd om dit overheerlijke degustatiebier, dat getuigt van gedegen vakmanschap, te ontdekken. 

Mobirise

Malheur Bière Brut

Bierkleur: Blond
Alc.: 11°
Omschrijving:
Malheur Bière Brut "à la méthode originale" is een exclusief rijk bier met 11% alcoholgehalte, gebotteld en tot driemaal toe hergist in de fles. Malheur is er namelijk in geslaagd een procédé te ontwikkelen waarbij de gist verzameld wordt in de flessenhals. Die gist wordt bevroren, en met het 'dégorgement' weer verwijderd. Het resultaat is een verfijnd en sprankelend bier met een pittige schuimkraag en een elegante nasmaak. Biergoeroe Michael Jackson beschreef Malheur Bière Brut als een nieuwe 'World Classic', geschikt als aperitief, dessert en digestief: sterk maar zijdezacht, met een pittige afdronk, zeer aromatisch, omfloerste perzik en rozen, abrikoos, vanille, sinaasappel, citroenschil, sterk gebonden en rustig ingehouden.

Malheur Dark Brut

Bierkleur: Donkerbruin 
Alc.: 12°
Omschrijving:
Malheur Dark Brut "à la méthode originale" is een donkerbruin bier met bruin romig schuim en 12% alcoholgehalte. Via speciale procédés (remuage en dégorgement) wordt de gist uit de fles verwijderd. Malheur Dark Brut heeft een complexe geur van sherry, madeira, vanille en hout, en zelfs Haagse Hopjes: deze koffiesmaak is afkomstig van de geroosterde mout. Het geheim van de eikdroge, evenwichtige Brut-smaak zit in de biervaten: Malheur Dark Brut heeft mogen rijpen op jonge Amerikaanse eik, die speciaal voor dit bier gebrand werd. De bitterheid is mooi in evenwicht met de tannine van het hout en alleen een zweem van zoet van de alcohol en een kurkdroge afdronk.

Novice Black Tripel

Bierkleur: Dokerbruin
Alc.: 12°
Omschrijving:
Novice Black Tripel is een donkerbruin bier, zelfs met een zwarte schijn, dat een droge, zoetige smaak en aangename citrus bittere nasmaak heeft. Het behoort tot de creatieve bieren die organoleptisch afwijken van de klassieke bierstijlen. Novice Black Tripel *** heeft 8,5 % volume alcohol. De geur is moutig en doet denken aan de korsten van vers gesneden grof brood met een vleugje caramel.

Op de tong proeven we basissmaken van zuur en bitter, resultaat van een actieve gisting, nagisting en hergisting op fles en de bittering met aromatische hoppen van topkwaliteit. Zuur en bitter zijn in balans. Toetsen van koffie, caramel, noir-noir chocolade versterken het aroma.

Mobirise
Adres

vzw 't Scarphoutertje BPC
J. Soetestraat 47
8370 Blankenberge